Wat kost bloggen nou eigenlijk?

Wat kost bloggen nou eigenlijk?

Bloggen, wat kost dat eigenlijk? Bloggen kan heel goedkoop zijn als je een gratis blog neemt op Blogger.com, maar als je het gelijk goed en professioneel wil aanpakken dan is het beter om voor WordPress te gaan. In mijn vorige artikel heb ik mijn top 3 van Hosting providers genoemd. Ik host bij hostnet.nl verschillende websites, waaronder Lifeofanartist.nl. Mijn andere creatieve concept/website.

Maar wat kost bloggen nou eigenlijk?

Je betaalt geld voor je domeinnaam, namelijk voor startendebloggers.nl, dat is ongeveer 10 euro per jaar. Wat je betaalt ligt aan de hosting provider.Het verschilt dus eigenlijk heel erg per provider. Sommige zijn misschien wat goedkoper en andere hosting providers zijn wat duurder. Hosting is nodig om jouw website online te krijgen. Hosting is jouw plekje op het internet. Ik betaal bij hostnet.nl 50 euro voor een heel jaar voor 1 website. Dit is dus wel te overzien. Helemaal als je met je website een extra zakcentje kan verdienen. In het begin zal je het toch meer moeten als investering., Het gaat uiteindelijk om de lange termijn doelen. In totaal ben je dus ongeveer 60 euro per jaar kwijt aan bloggen. Valt mee toch? Zie het in het begin ook echt als een investering en hobby en wie weet wat de toekomst brengt. Blog regelmatig en plaats regelmatig nieuwe artikelen. Daarnaast kan je met SEO ook een hoop doen voor je website om zo meer bezoekers te krijgen en hoe meer bezoekers hoe meer geld je kan verdienen met je blog. Het draait allemaal om goede content en om zoveel mogelijk bezoekers krijgen.

Wat kost bloggen dus eigenlijk? Het hoeft dus niet duur te zijn. Je kan voor een gratis blog gaan, maar wil je het toch gelijk goed en professioneel aanpakken? Ga dan voor een WordPress website bij een hostingprovider zoals hostnet.nl Naast een hosting provider heb je natuurlijk een website nodig. Een goede betaalbare blog kan je voor 50 euro al vinden op Fiverr. The place to be for creatives. Neem dus gauw een kijkje.

Geef een reactie