Waarover moet ik bloggen? Inspiratie voor jouw blog

Waarover moet ik bloggen? Inspiratie voor jouw blog

Heb je geen idee waarover je moet bloggen? Dan moet je je allereerst afvragen of een blog starten dan wel iets voor jou is. De meeste mensen die een blog hebben of aan een blog beginnen zijn creatief en houden van schrijven en weten wel een topic voor hun blog. Als je niet van schrijven houdt dan wordt het best lastig om te bedenken waarover je moet bloggen, Lastig, maar niet onmogelijk. Je kan je natuurlijk ook verdiepen in schrijven. Je kan beginnen met blogs afspeuren op het internet over verschillende onderwerpen. 

Toch persee bloggen? 

Wil je toch persee een blog of heb je een bedrijf en wil je een blog om zo beter gevonden te worden in Google? Dan kan je natuurlijk ook een tekstschrijver inhuren of een creatieveling zoals ik zoeken om ideeën voor je blog mee te bespreken. Misschien kom je of komen we wel met een idee dat uiteindelijk goud waard is.

Hier heb je enkele topics om over te bloggen:

-een lifestyle blog waarbij je anderen inspireert om hun dromen te volgen en na te jagen en dus bijvoorbeeld iets met je talent te doen (wat ik dus ook een beetje doe, maar omdat ik het al doe, betekent niet dat jij het niet kan doen). met mijn blog wil ik ook mensen inspireren zodat zij misschien ook een blog beginnen. Dus mijn blog heeft eigenlijk meerdere functies. 

-een blog waarbij je anderen leert over SEO content, over social media, over alle vormen van marketing en dus eigenlijk alles wat met online marketing te maken hebt. Marketing Facts is een van de koplopers in deze branche. Dit blog is een erg innovatieve en interessante website om in de gaten te houden. Als online marketing je passie is dan is dit een perfect onderwerp voor jou.

Ook op startendebloggers.nl zie je enkele onderwerpen in deze branche voorkomen komen. Onthou wel dat dit een erg competitieve branche is en hier wel al erg veel blogs in zijn, maar misschien ben jij wel beter dan al die andere blogs en wie niet waagt, wie niet wint, toch?

-je kan een reisblog beginnen. Ben jij een reisjunkie? Reis je de hele wereld over? Vertel anderen over je reisavonturen en geef tips over wat wel en wat niet te bezoeken. Er zijn vele reizigers die zelfs kunnen leven van hun blog omdat ze gesponsord worden door reisbureaus. Een erg leuk reisblog dat je kan volgen is www.demodernenomaden.nl 

-een blog over het inrichten van een huis, eigenlijk over het interieur van een huis. Heb jij gevoel voor trends en weet jij welke kleuren goed bij elkaar passen? Weet jij de nieuwste winkels met de nieuwste producten? Dan is interieur blogging misschien wel iets voor jou.

-een fitness blog. Ben jij een echte fitness fanaat? Dan is het natuurlijk een goed idee om je fitness kennis te laten zien aan anderen en te bloggen over de juiste apparaten, de juiste moves voor een killer body en uiteraard de juiste producten. Een fitness blog is een goede niche om wat extra bij te verdienen. Wil je meer weten over manieren om geld met je blog te verdienen? hou dan de website in de gaten. 

-een beauty of fashion blog. Een beauty of fashion blog is natuurlijk ook een goed idee en erg populair onder de vrouwen. Maar besef je wel dat er in deze branches al zoveel concurrentie is dat het niet makkelijk is om hier tussen te komen. Al geldt dit bijna voor elke branche, maar sommige zijn nog net even wat lastiger dan anderen. Heb jij een unieke stijl en echt de drive en motivatie om er echt voor te gaan dan kan je het natuurlijk altijd proberen. Wie weet val jij wel extra op met je unieke stijl. Ik ben zelf erg fan van het fashionblog van Celeste, ze heeft een unieke edgy en kleurrijke stijl en ze heeft een erg leuk blog met veel inspiratie. 

-een autoblog. Waarom geen autoblog? Een autoblog is natuurlijk meer voor de jongens. De mannen die graag schrijven en een leuk onderwerp willen. Ook voor deze branche geld, doe eerst onderzoek naar je onderwerp en kijk of er veel concurrentie in is. Een erg leuk autoblog is autoblog.nl. Alle ins en out en de laatste trends over auto’s vind je hier terug-

Heb jij psychologie gestudeerd en weet jij er inmiddels alles van? Dan kan je een psychologie blog beginnen. Op deze manier kan je jouw kennis met andere delen en misschien ook wel jouw persoonlijke ervaringen met jouw lezers. Psyblog is een interessante website met allerlei onderwerpen met betrekking tot psychologie. Een website vol inspirerende en leerzame artikelen. Maar ook passie voor psychologie is een goede en interessante website die je eens kunt bekijken. 

Uiteraard zijn er nog vele andere onderwerpen om over te bloggen. Probeer iets origineels te bedenken en probeer wat onderzoek te doen naar jouw onderwerp en naar de doelgroep. Tot slot, heb ook een beetje plezier! Het moet uiteraard ook leuk zijn en blijven om te bloggen. 

Geef een reactie