Snel een blog starten

Snel een blog starten

Snel iets starten of snel aan iets beginnen en het dus vaak afraffelen is eigenlijk nooit goed, maar je kan ook te lang doen over het beginnen aan iets nieuws, waaronder dus bijvoorbeeld een blog. Je kan ook gewoon denken: ik begin met een blog en verbeter mijn site steeds beetje bij beetje. 

Hoe kun je snel een blog starten?

Snel, maar toch efficiënt een blog starten is misschien eigenlijk een betere vraag. Maar hoe moet ik nou beginnen, wat heb ik precies nodig? Om te beginnen heb je natuurlijk een idee nodig. Geen blog zonder goed idee. Ben jij niet het type dat goede creatieve ideeën hebt? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik sta altijd open om leuke goede nieuwe ideeën te bespreken. Ik ben alles behalve technisch, maar wel erg creatief en help jouw graag met jouw ideeën. Enkele onderwerpen of topics waar je aan kunt denken zijn een auto blog, een fashion blog, een beauty blog, een marketing blog, een lifestyle blog, of een food blog.

Heb je wel al een goed idee en een naam voor jouw idee? Dan is het tijd om te kijken of die naam nog vrij is. Je kan dit bijvoorbeeld hier doen: www.hostnet.nl. Naast het vastleggen van jouw domeinnaam en dus jouw idee, moet je ook denken aan hosting. Zonder hosting geen website in de lucht. Al hoewel kan je ook kiezen voor een gratis platform zoals blogger.com, maar dat raad ik je af. Ik zou toch het advies geven om gelijk professioneel te beginnen met WordPress. Als je dan toch voor WordPress kiest, kies dan voor een bedrijf dat een one click installatie heeft, dat scheelt je namelijk een hoop gedoe. Hostnet is een goed bedrijf met razendsnelle hosting en daarnaast hebben ze goede klantenservice. Het is ook belangrijk dat je ergens terecht kan met al je vragen en dat je goed geholpen wordt. 

En nu? Hoe nu verder met de snelle kickstart van mijn blog?

Als het goed is heb je nu een domeinnaam en hosting dus kan je beginnen met je design. Hoe ga je dat aanpakken? Ben je technisch aangelegd en ga je het helemaal zelf doen? Hou je het simpel en makkelijk en neem je een bestaand thema? Of laat je toch gelijk een site ontwerpen op maat en kies je voor hulp bij je website/blog? Je kan tegenwoordig best goedkoop een eigen webdesign laten maken via bijvoorbeeld Fiverr.

Ze kunnen je op Fiverr helpen met het opzetten van een simpel blog/simpel design, maar je kan ook je wensen aangeven als je een wat ingewikkelder design wil en dus eigenlijk gelijk voor een wat professionelere look wil gaan. Daarnaast kan je via deze website ook hulp krijgen met technische dingen voor betaalbare bedragen. Klinkt goed toch? 

Last but not least..

Start blogging, begin met bloggen, begin met schrijven. Bedenk leuke onderwerpen voor jouw blog, maar vergeet niet dat een pakkende titel ook belangrijk is. Het is zonde als je een goede inhoudelijke tekst hebt geschreven maar geen goede titel hebt voor jouw tekst. Als laatste tip geef ik mee: maak je artikelen niet te lang, te lange artikelen worden vaak niet gelezen of als je toch van lange artikelen houd, probeer een middenweg te vinden en een balans tussen wat langere en wat kortere artikelen. Vergeet niet: het draait niet alleen om jou en jou interesses, maar om je lezers!

Zo zie je maar, snel een blog starten hoeft dus niet zo moeilijk en duur te zijn, je moet alleen wel even weten waar en hoe je moet beginnen.

Deze post heeft 4 reacties

    1. Bedankt voor de reactie! Mag ik vragen hoe u mijn blog heeft gevonden?

    1. oke nice, dus ik scoor al in Google! Altijd goed om te weten.

Geef een reactie