Hoe overwin je jouw faalangst?

Hoe overwin je jouw faalangst?

Op dit blog wil ik niet alleen jongeren en ouderen helpen met het starten van een blog of helpen met het starten van iets nieuws, maar ook motiveren. Motiveren om bijvoorbeeld je faalangst te overwinnen. Faalangst kan bij iedereen voorkomen. Je hebt zoveel ideeën en dromen, maar je bent bang dat deze dromen en ideeën raar gevonden worden of dat iets niet gaat lukken. Je bent bang om jouw vleugels uit te slaan en te laten zien waar jij goed in bent. Hoe overwin je nou eigenlijk je faalangst? en hoe sla jij je vleugels uit?

Voordat ik wat tips geef om jouw faalangst te overwinnen, zal ik even kort ingaan op faalangst.

Wat is faalangst nou precies?

Faalangst is de angst om te mislukken als je een prestatie moet leveren. Het gaat eigenlijk om een bijzondere vorm van angst. Het gevoel kan zelfs zo sterk zijn dat je er een black-out van krijgt. Dan gebeurd er dus eigenlijk waar je al bang voor was. Iedereen is weleens bang om te falen en dat is helemaal niet erg, het hoort bij het leven. Faalangst kan dus zelfs ernstige vormen aannemen, waaronder een black out.

3 tips om jouw faalangst te overwinnen:

  1. Belang van falen

Falen hoort nou eenmaal bij het leven. Fouten maken zijn eigenlijk gewoon een bijwerking van groei. Het hoort bij het leven. Denk allereerst eens na wat falen voor jou eigenlijk betekent. Ben je bang dat je het je echt niet lukt of dat je fouten maakt? Probeer uit je comfortzone te gaan en die angst gewoon aan te gaan. Just go for it!

2. Ga altijd uit van het positieve

Het lijkt misschien eng, maar het is belangrijk om dingen gewoon te blijven doen. Ja, ook als je bang bent dat je ze volledig verpest. Probeer jou nieuwe project of blog vanuit het positieve benaderen. Positive thinking is the key. Wat als het wel goed uitpakt en je die vette klus of nieuwe baan binnenhaalt? Ook successvolle mensen zijn mensen die ook gewoon angst ervaren, Successvolle mensen zijn ook gewoon begonnen en hebben misschien ook last van faalangst of hebben er misschien veel last van gehad. We all got to start somewhere.

3. Volg een cursus

Lukt het je toch echt niet alleen? Dan kan je misschien een cursus volgen die je helpt omgaan met faalangst. Soms kan dat net even het verschil maken. Neem een kijkje bij deze cursus. De faalangstraining voor volwassenen heeft al veel mensen, ook studenten, vooruit geholpen. Deze faalangsttraining voor volwassenen is een individuele training en wordt voor bedrijven en instellingen ook op locatie gegeven aan een kleine groep. Krijg meer zellvertrouwen en overwin jouw faalangst.

Hoe overwin je dus jouw faalangst? Heb een beetje lef. Vertrouw op jezelf en volg eventueel een cursus. Wie niet waagt, wie niet wint.

Geef een reactie