Hoe maak je een goede SEO post?

Hoe maak je een goede SEO post?

Hoe schrijf je nou een goede SEO post? Hoe zorg je ervoor dat je goed hoog scoort in Google? Over dit onderwerp is al erg veel geschreven. Het internet staat eigenlijk al vol met posts over SEO, daarom wil ik hier niet teveel aandacht aan besteden op mijn blog. Het is uiteraard wel erg belangrijk, want iedereen wil veel bezoekers en goede SEO kan daar erg bij helpen, maar er is ook nog zoiets als social media en andere vormen van marketing om bezoekers te krijgen. Bloggen is voor veel mensen gewoon een leuke hobby en het moet ook gewoon leuk blijven. Daarom benader ik SEO vanuit een andere invalshoek.

SEO betekent kort gezegd Search Engine Optimization. Het staat voor het actief optimaliseren van een website (of blog) door het verbeteren van factoren zoals de techniek, de content etc om zo het aantal bezoekers te verhogen. Het is belangrijk dat je de juiste keywords gebruikt in je artikel omdat je met veel concurrentie te maken hebt.

Maar je kan het ook op een andere manier aanpakken. Je kan namelijk ook gewoon beginnen met schrijven en je artikel steeds beetje bij beetje aanpassen totdat je een goede SEO score hebt in WordPress (en de SEO score dus groen aangeeft, want dat is wat je uiteindelijk wil). Zorg er ook voor dat de leesbaarheid van je artikel groen aangeeft. De beste SEO is namelijk gewoon goede inhoudelijke content. Het draait met name om de content.

Allereerst begin je met research doen naar hetgeen waar jij over wil schrijven. Misschien heb je al wel een leuk idee in je hoofd, maar het is altijd goed om hier meer research na te doen. Lees andere websites en topics en laat je inspireren. Je hoeft niet altijd alles helemaal vooruit uit te stippelen. Je kan je artikel ook beetje bij beetje verbeteren en zorgen dat de SEO score en de leesbaarheid uiteindelijk goed zijn. Uiteraard moet je wel de Yoast SEO plugin geinstalleerd hebben. Kijk wat de plugin aangeeft en verbeter de punten waarop die oranje aangeeft of zelfs rood. Zo kom je beetje bij beetje tot een goed artikel.

Naast een goede techniek en dus de juiste zoekwoorden is de kwaliteit van je content erg belangrijk. Het is dus gewoon eigenlijk erg belangrijk dat de structuur, opbouw en inhoud van je tekst kloppend zijn en de tekst een geheel maken. Daarnaast houdt Google erg van nieuwe content. Laat je dus altijd inspireren door andere blogs, maar kopieer niet. Geef er altijd je eigen draai aan.

Wil je beter leren schrijven en dus beter leren schrijven en tot de groene SEO score komen op deze manier? Volg dan deze cursus. De cursus schrijven voor het web leert je in korte tijd effectieve webteksten te schrijven. Wil je vervolgens ook een blog starten en jouw schrijfkunsten laten zien? Neem dan een kijkje hier. Voor meer vragen kan je altijd contact opnemen.

Beter kan je jouw schrijfcarrière niet beginnen toch? Het hoeft niet allemaal perfect. Je kan ook beetje bij beetje tot perfectie komen, als je het toch lastig vind om jouw perfectionisme kwijt te raken. Maar onthou: het hoeft niet allemaal perfect! Fouten maken hoort bij het leven.

Tot slot, wil jij graag ondernemen, maar heb jij helemaal geen zin om die artikelen te schrijven dan kan je contact met mij opnemen of een kijkje hier nemen. Op deze website vind je zowel een goede WordPress designer als goede SEO tekstschrijvers die jou voor een klein bedrag kunnen helpen met jouw doel, een successvol blog.

Geef een reactie