Geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing

Ook over affiliate marketing zijn al veel artikelen geschreven, maar toch ga ik er nog even verder op in, want affiliate marketing kan je zeker wel wat opleveren als je blog veel bezoekers heeft (zeker meer dan 1000 per maand)en je de juiste producten promoot. Veel geld verdienen met affiliate marketing? en er dus ‘slapend rijk’ van worden…hmmm het is mogelijk als je goed kan verkopen en vele goede artikelen hebt die goed scoren in Google. Hier kan je later ook veel profijt nog van hebben. Het kan dus een makkelijke manier van passieve inkomsten zijn. Affiliate marketing is dus eigenlijk een toekomst doel. Je moet gewoon net weten welke producten je moet aanraden en welke producten populair zijn anno 2019 of welke producten in de toekomst goed gaan lopen.

Wat is affiliate marketing nou eigenlijk precies?

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij je een product of dienst promoot in ruil voor een commissie. De eigenaar van het product betaald dus alleen wanneer er daadwerkelijk iets gekocht wordt. Deze vorm van marketing is razend populair bij internet ondernemers.

Als je het goed doet en de juiste producten aanraad die goed passen bij jou website en jouw niche kan het je zeker wel veel geld opleveren. Klinkt best goed toch? Er is een hele markt voor affiliate marketing en sommige niches werken beter dan andere, maar het beste is gewoon uitproberen en kijken wat werkt voor jou en jouw website/blog.

Hoeveel je verdient per aankoop? De gemiddelde commissie ligt op 5 tot 10% van de aankoopprijs, maar er zijn ook affiliate programs en producten die hogere percentages hebben. Raad je dus een cursus van 100 euro aan dan kan je hier dus tot 10 euro per verkoop aan verdienen. Verkoop jij er 10 per maand dan verdien je dus 100 euro per maand. Maar raad jij een cursus van 500 euro aan dan kan jij hier al 50 euro mee verdienen. En dat alleen met 1 product! Dat kan je dus met meer producten doen. Stel je voor dat je 100 producten per maand verkoopt. Dat is toch mooi 5000 per maand en is dus een mooi fulltime inkomsten. Zo kan je dus een fulltime inkomsten opbouwen met je website of websites/blogs.

Hier de top 3 van affiliate programs:

  1. Tradetracker is de grootste. Hier kan je eigenlijk met elke niche wel terecht. Of je nou een blog hebt in de woonbranche, de reisbranche, de beautybranche of gadgetbranche, hier kan jij terecht voor jouw blog. Ze hebben ook hosting providers die je kunt promoten, telecomaanbieders, spaarprogramma’s en nog veel meer. Tradetracker bestaat al meer dan 10 jaar en en is een betrouwbare partner. Ook hebben ze een goede en snelle klantenservice.
  2. Daisycon. Daisycon is opgericht in 2007 en is uitgegroeid tot een groot netwerk. Het is vooral goed voor reis en woonbloggers, maar Daisycon heeft eigenlijk wat voor elk type blog/website. Veel energiebedrijven en telefoonmaatschappijen zijn dan ook aangesloten bij dit bedrijf.  De commissies van de producten zijn vaak behoorlijk hoog.
  3. Awin. Voorheen was het Zanox. Het Europese affiliatenetwerk Zanox en Affiliate window zijn samen gegaan en veranderde hun naam in Awin. Verder hebben ze een goede service en een gebruiksvriendelijk platform en last but not least..ze hebben ook hoge commissies wat natuurlijk ook fijn is. Daar doe je het uiteindelijk voor.

Veel geld verdienen met affiliate marketing? Het is zeker mogelijk en affiliate marketing is een super gaaf verdienmodel wat je veel kan opleveren mocht je blog of website veel bezoekers hebben en je de juiste producten promoot, maar je hebt er wel veel geduld voor nodig en dan bedoel ik: ook echt veel geduld..Het is echt een kwestie van lange termijn denken en je einddoel voor ogen blijven houden.

Geef een reactie