Geld verdienen met Adsense? Lees gauw verder.

Geld verdienen met Adsense? Lees gauw verder.

Je hebt misschien vast al gehoord over online geld verdienen door middel van Adsense. Het is is een van de manieren om geld te verdienen met jouw website of blog. Maar bij adsense komt wel het een en ander kijken. Je hebt echt veel bezoekers nodig wil je er echt wat mee verdienen. Maar er zijn bloggers die na jaren bloggen daadwerkelijk veel bezoekers hebben en er zelfs fulltime van kunnen leven. Vele bloggers hebben ook meerdere websites en verdienen zo een fulltime inkomsten met deze sites of gebruiken ook andere manieren samen met Adsense om zo inkomsten te verdienen met hun website.

Wat is Google Adsense?

Veel mensen zullen hier al van gehoord hebben, maar voordat ik verder ga, vertel ik toch nog even wat Google Adsense inhoud. Google Adsense is een advertentiemakelaar en is eigendom van Google. De dienst biedt webmasters en bloggers de mogelijkheid om betaald te worden voor het plaatsen van relevante advertenties op hun site. Wanneer een bezoeker een advertentie op jouw website aanklikt krijg jij betaald. Hoe kan je Google Adsense op jouw site krijgen? Het is eigenlijk simpel. Je moet een Google account hebben en deze linken aan je blog. Verder heeft Google je adresgegevens een een bankrekeningnummer nodig.

Het is alleen niet meer zo makkelijk om toegelaten te worden bij Google Adsense. Google Adsense is in de loop der jaren wat strenger geworden. Begin dus ook pas met het aanvragen van een account op het moment dat je genoeg goede content hebt. Google wil natuurlijk wel wat content zien en je site kunnen beoordelen. Als je aanvraag wordt goedgekeurd krijg je een pub(lishers)-id. Deze id kan je ook gebruiken op andere websites of blogs waarbij je toestemming hebt gekregen van Google. Zo kan je dus met meerdere websites goed verdienen of gewoon een mooi extraatje verdienen.

Slapend rijk worden? en dus rijk worden met Adsense? Een erg leuk liedje van Boef…maar nee zo makkelijk is het niet. Ook Boef aka sofiane heeft hard moeten werken voor zijn artiesten succes. Het is zoals ik al aangaf hard werken aan je blog, aan originele content en goede SEO. Daarnaast kan je een heleboel bereiken met social media. Zorg dus ook dat je goede social media kanalen hebt. Geen inspiratie voor social media? Neem contact met mij op of neem een kijkje.

Adsense is eigenlijk pas van belang als je website meer dan 1000 bezoekers per maand trekt. Wil jij dus goed geld verdienen met Adsense? Focus je dan op goede SEO content en je social media kanalen. Hoe beter de content, hoe meer kans op veel bezoekers die jouw content graag lezen.

Google Adsense kun je eigenlijk het beste gewoon zien als een fijn extraatje of misschien wel een fulltime inkomsten mocht je meerdere websites hebben die goed lopen. Het is eenvoudig te plaatsen en je hebt er als website eigenaar/blogger geen omkijken meer naar. Toch is het nooit slim om volledig afhankelijk te zijn van één inkomstenmodel. Gebruik Adsense daarom in combinatie met andere inkomstenmodellen, zoals bijvoorbeeld affiliate marketing. Wil je meer weten over affiliate marketing? Lees dan dit artikel.

Geef een reactie