Foto’s vinden voor je blog? Lees gauw verder!

Foto’s vinden voor je blog? Lees gauw verder!

Je bent lekker bezig met je nieuwe blog, maar vraagt je af waar je leuke foto’s voor je blog kan vinden. Lees dan gauw verder. Je kan natuurlijk zelf foto’s maken en deze uploaden, dat is wel zo origineel. Maar er zijn ook genoeg sites te vinden waar geen auteursrecht op zit en die je dus gewoon voor je blog of website mag gebruiken. Je mag dus niet zomaar foto’s van het internet halen en die in je blogposts zetten. Op de meeste foto’s zit auteursrecht.

Wat zijn stockfoto’s nou eigenlijk?

Een stockfoto is een foto die een fotograaf aanbiedt via een stockwebsite. Die foto kun je dan gratis of tegen betaling downloaden. Shutterstock is bijvoorbeeld een betaalde website. Je kan hier alles vinden, maar wel tegen hoge kosten of naja hoog je moet er in ieder geval wel wat voor betalen. De foto is niet exclusief, en kan door meerdere mensen gekocht of gedownload worden. De foto mag je vervolgens voor verschillende doeleinden gebruiken. Maar waarom zou je betalen voor een stockfoto als er ook sites zijn waar je gewoon gratis foto’s vanaf kan halen en kan gebruiken voor jouw blog posts.

8 websites met gratis stockfoto’s:

Hieronder staat een lijstje met websites waar je gratis stockfoto’s kan downloaden. Check wel eerst even de voorwaarden voordat je een afbeelding gebruikt. Sommige sites zien iets strenger dan anderen en hebben wat meer origineel aanbod.

  1. Kaboompics
  2. Unsplash
  3. Pexels
  4. Pixabay
  5. Splashbase
  6. Life of Pix
  7. Gratisography
  8. Stockvault

Weet jij er nog meer websites waar je foto’s kan vinden voor je blog? laat het me weten, dan voeg ik ze toe aan dit lijstje. Zelf gebruik ik veel Pexels en Pixabay. Deze websites hebben een ruim aanbod aan leuke foto’s.

Geef een reactie