Een blog als online CV

Een blog als online CV

Een blog als online CV? De meeste mensen zullen misschien denken dat een blog alleen maar een hobby of passie is of misschien een leuke kleine bijverdiensten (of misschien wel een grote uiteindelijk, you never know) of gewoon je fulltime job. Maar een blog kan ook dienen als online CV en dus als jouw persoonlijke online portfolio. Je kan je blog bijvoorbeeld ook gebruiken bij het solliciteren naar een functie als tekstschrijver of webredacteur. 

De meesten beginnen uiteraard wel een blog als hobby. Er zijn ook veel mensen die een blog beginnen om zo hun creativiteit te kunnen uiten. Vele bloggers hopen er uiteraard ook wat mee te kunnen verdienen in de toekomst. Elke kleine verdiensten is natuurlijk mooi meegenomen, al is het niet zo makkelijk om echt goed geld met je blog te verdienen. Maar heb je er ook bij stil gestaan dat anno (bijna 2020) een online blog ook kan dienen als online CV? Dat een blog kan dienen als jouw creatieve portfolio? Dat jij jouw schrijftalent op deze manier kan aantonen? Als je bijvoorbeeld zoals ik iets heel anders heb gestudeerd (namelijk Criminologie) en dus geen Journalistiek of Communicatiewetenschap of iets wat daarop lijkt, maar je grote passie eigenlijk creatief schrijven is dan is dit de perfecte oplossing. 

Er komt natuurlijk wel wat bij kijken, maar jouw voor opleiding hoeft niet bepalend te zijn voor jouw verdere carrière. Je leert namelijk ook goed schrijven op andere opleidingen of via internet. Je kan het internet afspeuren naar leuke goede blogs om te lezen om zo jouw schrijfvaardigheid te verbeteren en meer inspiratie te krijgen. Maar je kan dus ook een goede cursus volgen en op deze manier beter worden in schrijven. 

En talent is talent toch? Misschien heb je die schrijf cursus wel helemaal niet nodig en heb jij voldoende aan veel blogs lezen. 

Een blog als online CV is de trend voor 2020 en eigenlijk gewoon voor de toekomst. Uiteraard zal een goede opleiding en werkervaring wel altijd belangrijk blijven. Maar wat is makkelijker dan jouw schrijftalent aan te tonen door middel van een blog? Geen idee hoe je moet beginnen met een blog? Lees dan deze blogpost. Of neem contact op, ik kan een concept voor je maken. Als je regelmatig goede blogs schrijft en je blog up-to-date houd dan kan je veel mensen bereiken.  Hoe meer mensen je bereikt met jouw blog en schrijftalent, hoe beter voor je netwerk. Dit is uiteindelijk weer een voordeel voor het vinden van werk als tekstschrijver.  

Een blog kan dus voor vele dingen gebruikt worden. Zowel voor het uitoefenen van je hobby/passie, om andere mensen te inspireren en te helpen met het starten van een blog, maar ook als jouw persoonlijke portfolio en dus om jouw schrijftalent aan te tonen. 

Wie weet wordt je wel ontdekt door een uitgever, een tijdschrift, een blog wat jou graag als vaste tekstschrijver wil hebben of jouw ideeën goed vindt. Of misschien is er een ander bedrijf dat interesse heeft in jouw talent met jou wil samenwerken. 

Geef een reactie